Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ ΠΑΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ANNECY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού animation θα λειτουργήσει ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του Annecy (12-17 Ιουνίου 2017), χάρη στην πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ Κύπρου καθώς και τα αντίστοιχα Φεστιβάλ ανιμέισον σε Ελλάδα & Κύπρο, αλλά και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΟΤ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων εκπροσωπείται με δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ (ΑΙΝΙΓΜΑ των Α. Ντούσια και Α. Φατούρου και ΕΘΝΟΦΟΒΙΑ του Γ. Ζιόγκα) ενώ θα παρουσιαστούν και δεκαεπτά σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Έλλήνων και Κυπρίων δημιουργών προς αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών. Η παρουσίαση της ελληνικής παραγωγής θα γίνει με συστηματικό τρόπο μέσω της Δράσης #GreekAnimationRocks, η οποία θα παρουσιαστεί συνολικά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (Auditorium Theo Angelopoulos) την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00.

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την πρόσφατη Δράση για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων (1945-2015) και τη διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων (28/10). Ο δίγλωσσος κατάλογος 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινούμενων σχεδίων, ο οποίος εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και τώρα θα ταξιδέψει και στο Annecy.

Κύριος σκοπός της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κινούμενου σχεδίου και της καλλιτεχνικής και εμπορικής δράσης των δημιουργών και πάσης φύσεως συντελεστών της τέχνης των κινουμένων σχεδίων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων.

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε στο e-mail: asifagreece@gmail.com
Δείτε την Ελληνική Συμμετοχή στην Αγορά Animation του Annecy (ΜIFA):
https://www.annecy.org/programme/index:plng-100001501203