ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ANIMATION – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Ενημέρωση από τον Βασίλη Κρουστάλλη, καλλιτεχνικός διευθυντής του Be there! Corfu Animation Festival, και σύνδεσμος/πρέσβης για την Ελλάδα των νέων Ευρωπαϊκών βραβείων animation, της νέας γιορτής του animation που θα διεξαχθεί 8 Δεκεμβρίου 2017 (Lille, Γαλλία).

“Η πρόσκληση συμμετοχών ταινιών animation για το 2017 έχει ανοίξει. Επισυνάπτω το σχετικό δελτίο τύπου, παρακαλώ όποιος/α μπορεί να το προωθήσει και σε εκείνους/ες που πιστεύει ότι ενδιαφέρονται σχετικά. Λίγα κατατοπιστικά:

1.Ταινίες μικρού μήκους: Έχουν ήδη προκριθεί 3 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στην επόμενη φάση των ΕΑΑ, το Aenigma (Α. Ντούσιας – Α. Φατούρος), η Εθνοφοβία (Γ. Ζιόγκας) και η Aurelia (X. Μπουραντάς – Κ. Κρυωνάς), με βάση τη συμμετοχή τους σε διεθνή φεστιβάλ. Συγχαρητήρια στους προκριθέντες! Αναλυτικά για τον τρόπο επιλογής διαβάζετε στους κανόνες των βραβείων που επισυνάπτονται. Ωστόσο, οι σκηνοθέτες των παραπάνω ταινιών οφείλουν να υποβάλουν την ταινία τους και όλα τα στοιχεία ηλεκτρονικά στον ιστότοπο των βραβείων ως 15/9/2017.

2. Τηλεοπτικές παραγωγές – διαφημιστικές /promo ταινίες (commissioned) – μεγάλου μήκους animation: Εδώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή (δεν υπάρχει διαδικασία προεπιλογής) για όλες τις ταινίες που προβλήθηκαν για πρώτη φορά από 1 Ιαν 2016 – 31 Ιουλίου 2017. Και πάλι η υποβολή είναι ηλεκτρονική, με προθεσμία υποβολής 15 Σεπτεμβρίου 2017. Για όσους σκηνοθέτες/παραγωγούς είναι εκτός Ελλάδας ή έχουν προχωρήσει σε συμπαραγωγές, η ταινία δεν είναι απαραίτητο να είναι ελληνική παραγωγή, αρκεί να προέρχεται από μία ή περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των χωρών των βραβείων.

Παράλληλα, ανεξάρτητα από την υποβολή ταινιών, είναι ενεργή και η εγγραφή μελών (ατομικά, οργανισμών, στούντιο παραγωγής) στα Ευρωπαϊκά βραβεία animation (www.animationawards.eu), τα οποία θα καθορίσουν με την ψήφο τους και το τελικό αποτέλεσμα των βραβείων. Σύντομα θα ανακοινωθεί και η τελική προθεσμία εγγραφής νέων μελών, τα οποία θα έχουν και δικαίωμα ψήφου στα πρώτα βραβεία. Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά. Αν τυχόν υπάρχει αποδεδειγμένα οικονομική αδυναμία να καταβληθεί το ετήσιο ποσό ατομικής εγγραφής, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου, καθώς και για όποιες άλλες διευκρινίσεις.

Καλή συνέχεια, και πάλι συγχαρητήρια στις ελληνικές ταινίες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση! Νομίζω είναι αρκετά ενθαρρυντικό για την ελληνική παραγωγή animation και για όλους μας”.

Βασίλης Κρουστάλλης
Πρέσβης Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation (Ελλάδα)
Head Editor, Zippy Frames
www.zippyframes.com

EAA-2017_Call-for-entries_General-Rules

european-animation-awards-press-release-gr-aug3