ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ASIFA HELLAS – 9.04.2015

Αγαπητά μέλη,

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων απέκτησε τη σημερινή της νομική μορφή το 2015 και σε λίγο συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με πενταμελές ΔΣ, 16 εταίρους – μέλη της ΓΣ και συνολικά 50 μέλη της Ένωσης.

Αφετηρία για την ίδρυση του νομικού προσώπου ήταν οι δράσεις εορτασμού #70yearsGreekAnimation, αλλά η δράση της Ένωσης δεν περιορίστηκε εκεί.

Ενδεικτικά, καθιερώθηκε το Ετήσιο Βραβείο Στράτος Στασινός της Ένωσης για την καλύτερη ταινία ανιμέισον, πραγματοποιήθηκαν πλήθος δράσεων δικτύωσης και προβολών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιδιώχθηκε με επιτυχία η θεσμοθέτηση Βραβείου Ίρις για ταινία κινουμένων σχεδίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και βρίσκεται σε προχωρημένη φάση σύνταξης το πρώτο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο για το ανιμέισον που πρόκειται να παραδοθεί άμεσα στην Ελληνική Πολιτεία. Η πρώτη διετής οικονομική χρήση της Ένωσης είναι πλεονασματική.

Ήρθε πλέον η ώρα για τις πρώτες εκλογές αρχαιρεσιών της Ένωσής μας, με πίστη ότι τόσο ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), όσο και τα μέλη της 15μελούς πλέον Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της Ένωσης πρέπει να προέρχονται και να εκλέγονται από το ευρύ σώμα της κοινότητας του Ελληνικού Ανιμέισον.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά την Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 από τις 08.00 έως τις 20.00 ώρα Ελλάδος, με χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής electionbuddy. Κάθε εκλογέας θα λάβει εκείνη την ημέρα προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανώνυμο κωδικό και προθεσμία για την ψηφοφορία.

Η έγκυρη υποβολή υποψηφιότητας από τα μέλη γίνεται με αποστολή πλήρως συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης της συνημμένης δήλωσης που περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό μόνον με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση asifagreece@gmail.com έως τις 23.59 ώρα Ελλάδος της Κυριακής, 26 Μαρτίου 2017.

Η υποβολή υποψηφιότητας γίνεται διαζευκτικά για τη θέση α) μέλους της 15μελούς Γενικής Συνέλευσης ή β) μέλους του 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου (που ευλόγως και καταλαμβάνει και την ιδιότητα του μέλους ΓΣ) ή γ) του προέδρου (που ευλόγως και καταλαμβάνει και τις ιδιότητες του μέλους ΓΣ & του μέλους ΔΣ).

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας, όσο και δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνον τα ταμιακά ενήμερα μέλη της Ένωσης κατά την αντίστοιχη ημερομηνία. Νέα μέλη που εγγράφονται από 01.03.2017 στην Ένωση δεν αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν, ούτε του εκλέγεσθαι στις εκλογές της 09.04.2017.

Τα αποτελέσματα αλλά και όλη την εκλογική διαδικασία θα επικυρώσει εφορευτική επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση του τρέχοντος ΔΣ και αποτελείται μέλη που δεν είναι υποψήφια για οποιαδήποτε θέση.

To νέο ΔΣ και η νέα ΓΣ της Ένωσης θα έχουν τριετή θητεία και θα αναλάβουν καθήκοντα κατόπιν τροποποίησης του καταστατικού που θα ισχύσει από τις 13 Μαΐου 2017, ακριβώς δύο χρόνια μετά την ίδρυση της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ. Οι θέσεις αντιπροέδρου με καθήκοντα γραμματέα, διαχειριστή της εταιρείας και εκπροσώπου στην ASIFA International θα καλυφθούν με απόφαση του νέου ΔΣ.

Καλή ψήφο!

ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ 2017 ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ