ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ: Έναρξη ψηφοφορίας 6 Νοεμβρίου

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι και φίλοι,

Στο πλαίσιο των νέων Ευρωπαϊκών βραβείων Emile για την τέχνη του animation (ημερομηνία διεξαγωγής: 8 Δεκεμβρίου, Lille, Γαλλία), σας ενημερώνω ότι η έναρξη ψηφοφορίας για τις υποψήφιες ταινίες θα γίνει 6 Νοεμβρίου 2017, και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Διευκρινιστικά:

1. Όσοι είναι εγγεγραμμένα μέλη των ΕΑΑ (European Animation Awards) θα ψηφίσουν και στις 16 κατηγορίες των βραβείων, ενώ οι επιλογές τους θα γίνουν ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης των μελών /της ταινίας (όλα τα μέλη από οποιαδήποτε χώρα μπορούν να ψηφίσουν για οποιαδήποτε ταινία είναι μέσα στις υποψήφιες)

2. Η ψηφοφορία θα γίνει online (η ακριβής διαδικασία θα διευκρινιστεί).

3. Οι υποψήφιες ταινίες θα ανακοινωθούν 6 Νοεμβρίου. Επισημαίνω ότι προς το παρόν υπάρχουν τρεις ελληνικές ταινίες που έχουν επιλεγεί στην πρώτη προκαταρκτική φάση (Aenigma, Ethnophobia, Aurelia), ενώ στην κατηγορία commissioned films έχουν επίσης κατατεθεί ελληνικές ταινίες.

4. Όλοι/ες επαγγελματίες του χώρου του animation (σκηνοθέτες, παραγωγοί, σεναριογράφοι, επαγγελματίες φεστιβάλ animation, πανεπιστημιακοί, φοιτητές/τριες) έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στα ΕΑΑ και να ψηφίσουν αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για στούντιο παραγωγής, καθώς και για ενώσεις ή οργανισμούς (φεστιβάλ κτλ.)

Με την παρουσία της Ελλάδας (μέσω της ΑΣΙΦΑ Ελλάς) στο Annecy τον Ιούνιο, και συντονισμένες προσπάθειες όλων, η ελληνική παραγωγή animation πλέον ακούγεται περισσότερο έξω από τα εθνικά σύνορα, Θεωρώ, επομένως, ότι οφείλουμε να δώσουμε μια ισχυρή παρουσία, τουλάχιστον στο επίπεδο της συμμετοχής και της ψηφοφορίας σε μια πανευρωπαΪκή διαδικασία, και σας καλώ να δώσετε το δικό σας παρόν.

Υπενθύμιση: η διαδικασία εγγραφής νέων μελών για το 2017 θα κλείσει κάποια στιγμή μέσα Νοεμβρίου, οπότε για να διασφαλίσετε ότι έχετε δικαίωμα ψήφου, προτείνω να κάνετε άμεσα την εγγραφή. Για οποιοδήποτε διαδικαστικό ζήτημα, επικοινωνείτε μαζί μου ή και απευθείας contact@animationawards.eu. Αν υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα από κάποιον/α που αποτρέπει την εγγραφή, επίσης επικοινωνείστε μαζί μου.

Μπορείτε ελεύθερα να προωθήσετε το ενημερωτικό μήνυμα σε όποιον πιστεύετε ότι τον ενδιαφέρει (Παν/κές σχολές, ενώσεις, στούντιο παραγωγής κτλ).

Καλή συνέχεια, και είμαστε σε επαφή,

Βασίλης Κρουστάλλης
Πρέσβης Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation (Ελλάδα)

Vassilis Kroustallis,
Film and Animation Professional
https://www.linkedin.com/in/vkroustallis/

Head Editor, Zippy Frames
Artistic director, Be there! Corfu Animation Festival
Producer, Scheriaa Productions